Vanliga frågor & svar om badrumsrenovering 

I denna artikel ska vi ta upp vanliga frågor, saker att tänka på och svar som kan vara till hjälp för dig som ska eller går i tankarna om att göra en badrumsrenovering med badrumsrenoveringargöteborg.se. Tips av olika slag kan också förekomma som du kanske har användning för inför din kommande badrumsrenovering. 

Hur mycket kostar en badrumsrenovering? 

En badrumsrenovering kan variera i kostnad beroende på många aspekter. Därav kan det vara bra att reka marknaden och hitta någon med goda recensioner samt ett bra pris: skickliga hantverkare för badrum. Ett ungefärligt pris för en helomfattande badrumsrenovering från grunden ligger på 5000 – 10 000 kr i arbetskostnad per kvadratmeter. Så spannet på 5000 kr är en del pengar då ett badrum normalt brukar vara 10 m2 och därav är det bra att planera i i förväg och se över olika företag med bäst pris. En ungefärligt timpris oavsett om du ska renovera delar av badrummet eller hela badrummet brukar ligga på 400 kr – 600 kr i timmen. 

Finns det något billigare alternativ än kakel och klinkers? 

Kakel och klinkers det vanligaste materialet som används i badrum men inte det billigaste. Idag finns det nämligen våtrumsmattor som kräver färre moment vid installation och därav blir arbetskostnaderna mindre. Dessutom är våtrumsmattorna generellt billigare att köpa och det finns flertalet olika modeller att välja bland. Våtrumsmattorna som köps till badrum ska vara VT – märkta, alltså vattentäta så att inga fuktskador eller liknande förekommer. 

Tips till en billigare badrumsrenovering? 

Det finns saker som du kan ta till för att din badrumsrenovering ska bli billigare. Ett av dem är att se till att köpa in materialet själv. Detta är nog den roligaste biten i en badrumsrenovering där du själv får köpa in material av egen smak och även styra priset på det genom olika val. Ett annat tips är att om du skall anlita någon för badrumsrenoveringen så se till att använda dig av ROT-avdraget. Med ROT-avdrag kan du dra av 30 % av arbetskostnaderna vid en badrumsrenovering så se till att utnyttja det. Andra ting som kan tänkas på för en billigare badrumsrenovering är att handla materialet på reor och liknande. 

Tips på badrumsmöbler inför badrumsrenoveringen? 

Badrumsmöbler som är tillverkade med träfaner ger med sig en bättre känsla och ger en fin finish. Träfaner tillverkas genom att de finaste delarna av ett trä väljs ut och utgör ytan på badrumsmöblerna. Detta gör att varje badrumsmöbel blir unik i sig. Badrumsmöbler med träfaner är även skyddade med en yta av lack som gör den perfekt för en badrumsmiljö. Vill du ha ett kvalitetssäkrat tvättställ så är det bästa alternativet äkta porslin. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *